logo         

 

 


» Paleo Oplatky
Bylinkový chlebový oplatek

Oplatek je bez cukru a bez lepku, proto je vhodný i pro diabetiky a celiaky.

Osúch z tekvicovo-ľanovej múky

 

 

 

 

 

 

potřebujeme:
4 vejce
1 dcl vody, sůl
1 kávová lžička bazalky a oregana
2 polévkové lžíce oleje
1/2 sáčku jedlé sody
15 dkg paleo-mix Dýňová-lněné mouky
pekáč 25x30 cm

postup:


Plech potřeme olejem a troubu předehřejeme na 170 ° C.
V misce pořádně vyšleháme vejce s vodou, solí, kořením, olejem a sodou.
Když je směs dobře vyšlehanou, přidáme mouku.
Od tohoto momentu těsto rychle zpracujeme, protože směs rychle houstne.
Těsto roztáhneme na potřeném plechu v tloušťce 1 cm a 35 minut pečeme.
Po upečení a vyjmutí z trouby oplatek nakrájíme.



Bylinkový chlebový oplatek kořeněnou nahořklou chuť a je vynikající k čerstvým zeleninovým salátem.


Dobrou chuť!

Koprové tyčinky

Koprové tyčinky jsou vhodné i pro celiaky a diabetiky.

Tyčinky z kôprovej múky

 

 

 

 

 

 

potřebujeme:
10 dkg jemně nastrouhané mrkve
3 dkg jemně nastrouhaného celeru
3 dkg paleo-kopr
3 dkg paleo-len
1/2 lžičky soli, 1 lžička jedlé sody
2 vejce
1 lžíce oleje

postup:

Všechny suroviny spolu dobře promícháme.
Těsto rozmačkáme na plech vyložený papírem na pečení v tloušťce 0,5 cm.
Pečeme 35 minut při teplotě 170 ° C.
Po upečení nakrájíme na tyčinky a podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.


Koprové tyčinky jsou kořenité chuti s výrazným Koprové nádechem.

Dobrou chuť!